Τριχόπτωση: η πρόπολη συμβάλει στην καταπολέμησή της;


Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο ACS «Journal of Agricultural and Food Chemistry»η πρόπολη μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Η πρόπολη είναι ρητινώδης ουσία που συλλέγεται από τις μέλισσες. Από την αρχαιότητα διαπιστώθηκε ότι περιέχει δραστικές ενώσεις που καταπολεμούν μύκητες και βακτήρια, γι’ αυτό και την χρησιμοποίησαν για τη θεραπεία όγκων, φλεγμονών και πληγών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία δερματολογικών παθήσεων, όπως δερματικές εκδορές, εγκαύματα και ακμή.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησαν ο Ιάπωνας Βιολόγος ερευνητής Ken Kobayashi και οι συνεργάτες του, παρατηρήθηκε αύξηση της τριχοφυΐας σε πειραματόζωα με την χρήση βάμματος πρόπολης.

Μάλιστα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά την τοπική εφαρμογή, ο αριθμός των κυττάρων που εμπλέκονται στην διαδικασία της ανάπτυξης των μαλλιών αυξήθηκε. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι συνθήκες της τριχόπτωσης συχνά προκύπτουν από φλεγμονή. Η πρόπολη περιέχει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, ικανές να μπορέσουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Βέβαια χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να τεκμηριωθεί επαρκώς αν η πρόπολη επηρεάζει τους θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ η χρήση της δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο με βάση επιστημονικές οδηγίες και συμβουλές.

Πηγή: ACS «Journal of Agricultural and Food Chemistry»

#Μελίριο #Κυψέλη #Πρόπολη #Βάμμαπρόπολης #Τριχόπτωση

148 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων