Η μελισσοκομία είναι πάθος!
Επίσης είναι επιστήμη, τέχνη,
αντίληψη, αγάπη για το περιβάλλον, τη φύση και τη μέλισσα!

θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις στιγμές που ζούμε με τις μέλισσες, την επαφή μας με τη φύση, την προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι, για να βγουν αγνά και ποιοτικά προϊόντα από την Κυψέλη. Χρειάζεται υπομονή, γνώση, κόπο μα πάνω απ’ όλα αγάπη για την μέλισσα και τη φύση.

Η αγάπη για τη μέλισσα και τα προϊόντα της, η επαφή με τη φύση και ο σεβασμός στο περιβάλλον και στον  άνθρωπο, ήταν οι βασικοί λόγοι για τη δημιουργία του "Μελίριο".
 

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο Θανάσης Γκουμάτσης, απόφοιτος του τμήματος μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και με εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας τροφίμων,  Τυποποίησης, Έλεγχο ποιότητας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Μαζί του ο Βαγγέλης Γκουμάτσης με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδικευμένες γνώσεις στο Μαρκετινγκ, διατηρεί το δικό του μελισσοκομείο, και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του Μελίριο.

 

Στο Μελίριο, συνεχής μας επιδίωξη είναι να διαθέτουμε προϊόντα από τις μέλισσες όπως μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό και πρόπολη σε κορυφαία ποιότητα, τα οποία καταναλώνουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι.

Μελίριο Πρόπολη

Μελίριο Πρόπολη

Συλλογή πρόπολης με ειδική σίτα. Ακολουθεί η παραγωγή βάμματος πρόπολης.

Μελίριο κυψέλες

Μελίριο κυψέλες

Διατηρούμε τις μέλισσες σε καθαρές και απολυμανσμένες κυψέλες καιτις μεταφέρουμε σε περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό για συλλογή μελιού.

Μελίριο Επιθεώρηση μελισσών

Μελίριο Επιθεώρηση μελισσών

Με πολύ προσοχή γίνεται η επιθεώρηση των μελισσσών για να εξασφαλιστεί η ατάλληλη παραγωγή τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

Μελίριο Πλαίσιο με μέλι

Μελίριο Πλαίσιο με μέλι

Οι μέλισσες παράγουν και αποθηκεύουν το μέλι στις κηρήθρες.

Μελίριο Μέλι Θυμαρίσιο

Μελίριο Μέλι Θυμαρίσιο

Τοποθετούμε τα μελίσσια μας σε κατάλληλες περιοχές περιοχές για την συλλογή μελιού από θυμάρι.